Za pričetek bi vam predstavila
mojo najljubšo sladico že od otroštva, ki je prav tako ena tistih, ki nikjer
niso tako dobre kot doma. Indijančki, katerih se drži stereotip, da jih je
težko narediti niso nikakor preveč zahtevni, da jih ne bi poizkusili narediti
sami. Vse kar potrebujete beljake, sladkor, vodo, navadne okrogle piškote,
jedilno čokolado, olje in margarino.
Za približno 30-35 indijančkov potrebujete:
·
8 beljakov
·
1,5 dl vode
· 56 dag sladkorja
·
30 -35 navadnih okroglih piškotov
·
30 dag jedilne čokolade
·
15 dag margarine
·
0,5 dl olja
Beljake najprej stepete v trden
sneg. Da vam bo to zagotovo uspelo beljake res previdno ločite od rumenjakov in med
stepanjem dodajte ščepec soli v beljake.
V drugi posodi pa med tem segrejte sladkor in
vodo, do temperature pri kateri nastanejo mehurčki, pri tem pa bodite pozorni,
da vam sladkor ne karamelizira.
Stopljen vroč sladkor vlijte v trden sneg in zmes mešajte z mešalnikom dokler se ne ohladi (10-15 minut).
Nato ohlajeno peno dejte v vrečko
za brizganje, pred tem pa poskrbite, da razporedite piškote na pladenj. Zatem lahko pričnete z brizganjem. Poljubno
lahko naredite indijančke v treh, štirih »nadstropjih«.
Ko končate z brizganjem stopite
jedilno čokolado s oljem in margarino, katero dodajate postopoma. Pri tem
opazujte gostoto čokolade, ki ne sme biti ne preredka pa tudi ne pregosta, zato
po potrebi dodajte ali zmanjšajte količino dodane margarine. Nato s čokolado oblijete indijančke in jih pustite dve uri na hladnem, da se ohladijo.
Dober tek in veliko užitka pri
pripravi!
Ni komentarjev:
Objavite komentar