nedelja, 24. februar 2013

INDIJANČKI. Sladica otroštva.


Za pričetek bi vam predstavila mojo najljubšo sladico že od otroštva, ki je prav tako ena tistih, ki nikjer niso tako dobre kot doma. Indijančki, katerih se drži stereotip, da jih je težko narediti niso nikakor preveč zahtevni, da jih ne bi poizkusili narediti sami. Vse kar potrebujete beljake, sladkor, vodo, navadne okrogle piškote, jedilno čokolado, olje in margarino.



Za približno 30-35 indijančkov potrebujete:
·         8 beljakov
·         1,5 dl vode
·         56 dag sladkorja
·         30 -35 navadnih okroglih piškotov
·         30 dag jedilne čokolade
·         15 dag margarine
·         0,5 dl olja

Beljake najprej stepete v trden sneg. Da vam bo to zagotovo uspelo  beljake res previdno ločite od rumenjakov in med stepanjem dodajte ščepec soli v beljake.


V drugi posodi pa med tem segrejte sladkor in vodo, do temperature pri kateri nastanejo mehurčki, pri tem pa bodite pozorni, da vam sladkor ne karamelizira.


Stopljen vroč sladkor vlijte v trden sneg in zmes mešajte z mešalnikom dokler se ne ohladi (10-15 minut).


Nato ohlajeno peno dejte v vrečko za brizganje, pred tem pa poskrbite, da razporedite piškote na pladenj.  Zatem lahko pričnete z brizganjem. Poljubno lahko naredite indijančke v treh, štirih »nadstropjih«.

Ko končate z brizganjem stopite jedilno čokolado s oljem in margarino, katero dodajate postopoma. Pri tem opazujte gostoto čokolade, ki ne sme biti ne preredka pa tudi ne pregosta, zato po potrebi dodajte ali zmanjšajte količino dodane margarine. Nato s čokolado oblijete indijančke in jih pustite dve uri na hladnem, da se ohladijo.




Dober tek in veliko užitka pri pripravi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar