sobota, 9. marec 2013

LOSOS NA POSTELJICI IZ RUKULE. Večerja s svežino.


Ob koncu dneva se prileže osvežujoča in ne preveč težka hrana za naš želodec. Seveda je prav tako velikokrat pomembno, da priprava take jedi ne vzame preveč časa in ni preveč zahtevna.  Med take jedi zagotovo spada tudi losos na posteljici iz rukole. Dodamo še namaz, ki jed še dodatno osveži in naredi bolj poln okus.



Za štiri ljudi potrebujemo za pripravo obroka:
·         eno polnozrnato štruco,
·         250g rukole,
·         100g dimljenega lososa,
·         limonin sok,
·         sol,
·         poper,
·         2,5dl kisle smetane,
·         žlico narezanega drobnjaka.

 
Najprej se lotimo priprave lososa. Večino lososa narežemo na trakce debele okoli pol centimetra, preostali del pa narežemo na kockice. Losos narezan na trakce položimo na že prej oprano, soljeno in z limoninim sokom pokapano posteljico iz rukole.   


Losos narezan na manjše kose pa zmešamo s kislo smetano, dodamo poper, sol in drobnjak. 

Namaz na krožnik dekodiramo v obliki kepic, zraven njih po položimo še kruhke. Tako si lahko hitro in enostavno pripravimo večerjo, ki je okusna in kvalitetna.

Želim vam obilico užitka!





Ni komentarjev:

Objavite komentar